top of page
  • yoramlevi6

Denemarken: achteraf gezien hebben we niet veel aan het vaccineren van de kinderen gehad

"Met de kennis die we nu hebben, hebben we er vorig jaar niet veel aan gehad om kinderen te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dit wordt woensdag erkend door de directeur van de National Board of Health, Søren Brostrøm, waar de toekomstige coronastrategie is gepresenteerd."


"Christine Stabell Benn, klinisch professor aan de Universiteit van Zuid-Denemarken, is al lang kritisch over de coronaire vaccinatie van kinderen. Ze twijfelde er niet aan dat de aanbeveling niet nodig was, al toen Denemarken het alleen deed en ze afgelopen zomer aanbeval aan de leeftijdsgroep 12-15 jaar.

We hadden enkele vaccins met een zeer onbekend bijwerkingenprofiel, en tegelijkertijd hadden we enkele kinderen die niets te winnen hadden bij vaccinatie, zegt ze tegen TV 2."


"Omdat de Nationale Gezondheidsraad zelf heeft aangegeven dat er veel onduidelijkheden waren over de vraag of het wel de juiste beslissing was, vindt zij ook dat het bestuur de kracht van hun campagne had moeten bijstellen. Ze roept het bestuur op om te heroverwegen of er echt een reden was om "zoveel druk op de ouders uit te oefenen" om de kinderen te laten vaccineren: Daarnaast werden kinderen verantwoordelijk gemaakt voor de gezondheid van hun ouders en grootouders. Dat vind ik onredelijk, zegt Christine Stabell Benn..."



80 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page